Finns det leder i din favorit läppstift?

Finns det gift i kosmetika? Det kan leda i din läppstift!

Du måste kontrollera för flera saker när man köper läppstift. Kontrollera att bekräfta att det är grymhet gratis och är inte testad på djur, att det inte har innehålla bly eller parabener, och att det är ett läppstift gjort med hälsosamma ingredienser.

Medan läppstift med bly i det låter upprörande, när man tänker på det, är det vettigt att de skulle försöka använda den. Bly gör färg vidhäftar och stanna kvar. Det är därför de använde den i färg så länge. Detta väcker frågan om varför det inte är tillåtet i färg längre, men tillverkarna fortfarande tillåtet att sätta den i en produkt som du lägger på dina läppar och äter på en daglig basis.

is-your-lipstick-toxic

Bly är en mycket giftig tungmetall som stannar i kroppen och är nu känd för att orsaka allvarliga neurologiska problem. Blyförgiftning hos barn ledde till förbud mot blyfärg tillbaka i 1978! Återigen, varför bly fortfarande tillåtet i läppstift? Det är på grund av det sätt kosmetika regleras. Eftersom bly i läppstift är en förorening, inte en faktisk ingrediens, kan du inte se det anges som en ingrediens på en etikett. Du använder giftiga läppstift, och de behöver inte låta dig veta på grund av denna märkning kryphål.

Ett annat faktum att tänka på för oss benägna att depression är att bly har förknippats med depression. Om du kämpar med ditt humör, oavsett om måttligt eller allvarligt, ta en närmare titt på vad du lägger på dina läppar.

Om du tror att förekomsten av läppstift med bly är sällsynt, kom ihåg att under 2009, FDA testade 20 läppstift; de hittade bly vara i dem alla!

Här är en annan ingrediens för att undvika: parabener. Många läppstift innehåller parabener som misstänks vara hormonstörande. De används som konserveringsmedel. Alla produkter som innehåller parabener ska undvikas. Du hittar dem i fler kosmetika än bara läppstift.

Om du tror att du inte använder så mycket läppstift och det kommer inte att skada dig, anser att läppstift är bara toppen av ett isberg. Vi bombarderas dagligen med så många kemikalier som våra kroppar är på överbelastning med exponering för ingredienser som är helt enkelt dåligt för oss. Du måste börja eliminera din exponering för dessa gifter så mycket som möjligt, när du kan.

Huden är ditt största organ. Vad sätter du på det som håller på att absorberas i kroppen och orsakar skada?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *